UKRAINA. Ukraina likställer nu nationalsocialismen med kommunismen genom att det ukrainska parlamentet kommer att ”sätta punkt” för de båda ideologierna.

Ukraina jämför nu nationalsocialismen med den judeo-marxistiska kommunismen som skördat tiotals miljoner människors liv. Detta kommer att ske genom ett beslut i det ukrainska parlamentet innan den 9 maj, dagen då det nationalsocialistiska Tyskland besegrades, som enligt Ukrainas justitieminister Pavel Petrenko ”sätter punkt i existensen av kommunistisk och nazistisk ideologi”.

Det Ukrainska kommunistpartiet ser i och med detta ut att förbjudas men förbudet behandlas för tillfället i domstol. Petrenko anklagar det Ukrainska kommunistpartiet för att ha ”varit delaktig i terrordåd i Odessa och gjort sig skyldig till finansiering av terrorism” eftersom att partiet ställt sig på Novorossiyas sida.

Samtidigt som Ukraina likställer nationalsocialismen med kommunismen bedriver landet en kampanj för att uppmuntra ukrainsk chauvinism mot Ryssland.

Källa:
Ukraina likställer kommunism med nazism


  • Publicerad:
    2015-04-06 00:10