STORBRITANNIEN Problem har uppstått med kvinnliga flyktingar från Ukraina som placerats på så kallade flyktingboenden i England i tron om att de skulle få skydd i trygghet. På grund av den omfattande närvaron av icke-européer vägrar många av dem stanna kvar.

Brittiska Channel 4 News har gjort ett inslag om en kvinna som jobbar med så kallade flyktingar i en mångkulturell del av staden Birmingham. Kvinnan berättar om stora problem med framförallt ukrainska kvinnor som inte vill bo bland andra invandrare.

Hon berättar bland annat om hur en ukrainsk kvinna som bodde hemma hos henne till slut flyttade för att det fanns ”för många muslimer i området”. Detta trots att hon förklarade för kvinnan att pakistanier och afrikaner är ”fantastiska människor” och vädjade att hon skulle ”ge dem en chans”.

— Vi blev ganska chockade över hur svårt hon hade det för olika kulturer. För många muslimer, för många människor med olika hudfärger, säger invandraraktivisten till Channel 4 News.

En annan ukrainsk kvinna vid namn Oksana som intervjuas säger att hon ”tyvärr flyttade från Kievs bästa område till det värsta området i Birmingham”. Channel 4 News reporter läxar upp den ukrainska kvinnan och förklarar att ”många skulle känna sig förolämpade” för att hon påstår att området är osäkert på grund av mångkulturen.

— Jag såg statistik på polisens hemsida om området och jag har läst på Internet att terrorister har kommit från detta område, berättar Oksana som kom att flytta från den invandrartäta stadsdelen.