NATO Globalister drog en lättnadens suck när Turkiets president Erdogan lämnade över Sveriges Nato-ansökan till parlamentet. Men nu verkar det som att Ungern börjar tveka igen angående Sverige.

Turkiets president Recep Tayyip Erdoğan skrev under förra veckan under Sveriges Nato-ansökan och lämnade över den till landets parlament för ratificering. Regeringen och dess sympatisörer uttryckte hopp om att Nato-anslutningen nu skulle gå ”blixtsnabbt”.

Men Ungern har fortsatt inte heller ratificerat ansökan, något som ofta inte ens nämns i diskussionerna. Landets regering försökte tidigare ställa krav på Sverige, men ignorerades helt. Efter detta uttryckte Budapest att man skulle godkänna Sveriges ansökan innan Turkiet.

Men nu har Budapest återigen börjat ställa krav på Sverige, skriver SVT Nyheter. Detta framgick på onsdagskvällen när ministern Gergely Gulyás, som har ansvar för premiärminister Viktor Orbáns kansli, höll en presskonferens. Ministern tog upp att attackerna mot Ungern i Sverige intensifierats den senaste tiden.

— Sedan dess har situationen försämrats. Vi minns alla vad som hänt med de svensk-ungerska relationerna under de senaste månaderna.

Enligt Gulyás är det nu inte längre självklart att Ungern inte kommer att vara sista land att godkänna Sveriges ansökan.

— Om de anser att deras åsikt är ett misstag så får det göra det tydligt. Om de anser att de hade rätt vet jag inte varför de vill vara med i en klubb med oss, fortsatte han.

Enligt SVT är det ett inslag från 2019 med Utbildningsradion där det beskrivs hur Orbans parti Fidesz ”försvagat demokratin” i Ungern som de ungerska politikerna framförallt reagerat på. Tidigare har Orban sagt att hans regering bara vill att Sverige slutar lägga sig i ungersk inrikespolitik, precis som att Ungern inte lägger sig i svensk.

I tisdags ska flera av Ungerns oppositionspartiet ha krävt att parlamentet planerar in datum för omröstning gällande Sveriges Nato-ansökan. Talmannen ska dock ha avvisat dessa krav, vilket innebär att det fortsatt inte finns någon plan för när ansökan ska ratificeras.