UNGERN. Under sitt tal till nationen på söndagen utannonserade premiärminister Viktor Orban ett program med sju punkter för att främja familjebildande. Programmet innebär exempelvis att kvinnor som får och uppfostrar minst fyra barn helt ska slippa inkomstskatt.

Victor Orbán vill säkra en framtid för ungerska barn.

Under söndagen höll Ungerns premiärminister Viktor Orbán ett tal till nationen där han utannonserade ett sjupunktsprogram för att främja familjebildning. Enligt Orbán är detta Ungerns svar på utmaningarna med en minskande befolkning, istället för den massinvandring från u-länder som andra europeiska länder använder sig av.

Bland punkterna finns bland annat förmånliga lån till att köpa hus för nygifta och bidrag till familjer med fler än två barn för att kunna köpa en större bil.

Staten kommer även hjälpa till att betala av huslån från och med det andra barnet med 1 miljon forinter [cirka 33 000 kronor. reds. anm.] och med samma belopp för varje barn efter det.

Utöver det så kommer kvinnor som får och uppfostrat minst fyra barn helt slippa inkomstskatt för resten av livet.

Under sitt tal kritiserade även Orbán globalismen och kallade Bryssel för ”citadellet för ny internationalism”. Han menade också att invandring var ”instrumentet för denna internationalism” och att det finns krafter som vill se en värld utan nationer, med en överstatlig global regering.

Källa:
Orban announces major family protection package


  • Publicerad:
    2019-02-11 12:00