AUSTRALIEN Ännu ett knivdåd har skakat Australien på måndagen. I Sydney har upplopp startat efter att en muslim knivhuggit en biskop mitt under livesänd gudstjänst.

Det var under måndagen som biskop Mar Mari Emmanuel i Kristus den gode herdens syrisk-ortodoxa församling i Sydney, Australien, höll en livesänd gudstjänst när tumult utbröt. Plötslig sprang en man fram och började knivhugga biskopen, varpå panik utbröt bland församlingsmedlemmarna.

Enligt CNN ska en lokalpolitiker ha vittnat om att biskopen i samband med attacken ska ha lagt sina händer på gärningsmannen och sagt ”Må Herren Jesus Kristus frälsa dig”. Biskop Emmanuel beskrivs som en välkänd figur i västra Sydney och en uttalad vaccinkritiker.

Det rapporteras även om fler knivhuggna i kyrkan, som ska ha fått sina skador i samband med att de försökte oskadliggöra gärningsmannen, som har gripits av polis. På sociala medier beskrivs den misstänkte gärningsmannen som ”muslim”.

Andra knivattentatet på kort tid

Knivattacken mot kyrkan i Sydney är den andra som drabbar den australiensiska staden på bara några dagar. I lördags knivhöggs sex personer till döds i ett köpcentrum av en gärningsman som sköts till döds av polis.

Under måndagen ska hundratals personer ha samlats utanför Kristus den gode herdens kyrka för att protestera mot våldet. Kravallpolis och en polishelikopter ska enligt RT ha kommit till platsen, vilket ledde till slagsmål mellan polisen och den uppretade folkmassan, som eventuellt trodde att gärningsmannen var kvar i kyrkan.

Enligt uppgifter ska två poliser samt ett antal polisfordon ha skadats i kravallerna. Det är oklart om något avlidit efter knivattacken i kyrkan.