SIONISM. Eftersom överenskommelsen mellan USA och Israel vad gäller bistånd går ut 2018 förhandlar man för fullt om en ny. Detta har gjort att Vita Huset meddelar judisk media att man är beredda att leverera ”den största enskilda förbindelsen av militär assistans till ett annat land i USA:s historia”.

usa-israel-1

USA lovar att fortsätta sponsra den sionistiska staten Israel med nya rekordsummor.

Just nu pågår hårda förhandlingar mellan den amerikanska regeringen och den israeliska regimen. Detta för att en tidigare överenskommelse med rekordhögt militärt och ekonomiskt bistånd till den sionistiska staten, Memorandum av Förståelse, håller på att gå ut.

Trots att Israel redan får mer bistånd av USA än alla andra länder i världen tillsammans skrev 83 amerikanska senatorer för två veckor sedan ett AIPAC-sponsrat brev till den amerikanska regeringen där man krävde att USA ”väsentligt ökar sitt bistånd till Israel”. De 83 senatorerna utgör nästan fyra femtedelar av den amerikanska senaten.

Detta har föranlett den amerikanska regeringen att gå ut i den öppet judiska tidningen Jewish Telegraphic Agency och förklara att man är beredd att leverera ”den största enskilda förbindelsen av militär assistans till ett annat land i USA:s historia”. Vidare betonar regeringen att man vill förbinda sig till detta trots att USA är i en ”synnerligen utmanande budgetmiljö”. Detta har i sin tur inneburit betydande nedskärningar inom den federala staten på flera håll. Exakt vad man menar med en ”utmanande budgetmiljö” är oklart. Troligt är att det beror på att den amerikanska federala statens statsskuld idag uppgår till 16 biljoner, och att man varje år måste öka lånetaket för att betala räntan på sina tidigare lån.

Som Nordfront rapporterat om tidigare har förhandlingarna dragit ut på tiden. Detta kan bero på att Israels premiärminister och krigsförbrytaren Benjamin Netanyahu inte är riktigt nöjd med vad USA är beredda att erbjuda och att han hoppas på en bättre överenskommelse i och med att USA får en ny president vid årsskiftet. Vad det är som gör att Israel har förmågan att sätta sådan press på USA är inget som framgår i media.

Källor:
US: “Largest Ever” Aid to Israel
White House: We’re prepared to make the largest ever military pledge to Israel


  • Publicerad:
    2016-05-12 19:00