UTRIKES USA:s försvarsminister Lloyd Austin har återigen lagts in på sjukhus, denna gång för ”akuta problem med urinblåsan”. På grund av detta har han ställt in en resa till Bryssel för ett viktigt Nato-möte.

Före jul opererades USA:s försvarsminister Lloyd Austin för prostatacancer. Hela incidenten präglades av en rad märkligheter, bland annat att ingen visste var han befann sig under ett dygn för att han undanhållit både sjukdomen och operationen för president Joe Biden.

Nu har Austin återigen lagts in på sjukhus, vilket Pentagon denna gång varit noga med att deklarera i ett pressmeddelande. Försvarsministern får enligt försvarshögkvarteret ”kritisk vård” för akuta problem med urinblåsan.

Inledningsvis sades att Austin skulle vara kvar i tjänst, men detta ändrades snabbt och vice försvarsminister Kathleen Hicks har fått kliva in och ta över hans arbetsuppgifter.

Lloyd Austins plötsliga sjukhusvistelse innebär enligt Reuters att han avbokat en resa till Bryssel för att delta i dagens Nato-toppmöte. Krigsalliansens bossar kommer med tanke på Austins blåsa därmed att diskutera hur kriget i Ukraina ska bedrivas och finansieras digitalt istället för fysiskt.