ABSURDISTAN. En irakier vid namn Ezzuldeen slipper fängelsestraff och utvisning efter att ha våldtagit en 14 år gammal flicka analt.

18-årige Ezzuldeen Hisham Abd från Irak ska ha haft ett förhållande med den 14-åriga flickan från Göteborg under våren 2016. Förhållandet tog sedan slut och den 4 oktober 2016 ska han ha hotat flickan med att sprida nakenbilder och filmer av henne om hon inte mötte upp honom i hans hem. Av rädsla för att bilder och filmer skulle spridas så åkte flickan hem till Ezzuldeen där hon sedan blev våldtagen analt.

Enligt domen ska Ezzuldeen ha skickat nakenbilderna till henne och han ska bland annat ha skrivit: ”Kolla bara du har en dag på dig om du ser den och du inte svarar så säger jag hejdå till dig och sen så säger jag hej till din bror”. Domen konstaterar också att Ezzuldeen ska ha vetat om att flickan var under 15 år.

Göteborgs tingsrätt dömde Ezzuldeen till tio års ungdomsfängelse den 16 december 2016. Han dömdes även till att betala ett skadestånd på 140 000 kronor för våldtäkt mot barn. Domen överklagades till hovrätten och den 7 april 2017 frikändes Ezzuldeen från våldtäkt. Istället för våldtäkt mot barn valde hovrätten att döma honom för sexuellt utnyttjande av barn.

Hovrätten upphävde därmed tingsrättens dom om tio månaders ungdomsfängelse och skadeståndet. Istället fick Ezzuldeens villkorlig dom och ska ingå i frivårdens relations- och samlevnadsprogram (ROS). Skadeståndet sänktes från 140 000 kronor ner till 60 000 kronor istället.

Ett av bevisen som fanns mot Ezzuldeen var ett filmklipp från våldtäkten som visar hur han förgriper sig på flickan medan hon flera gånger skriker nej. Flickan ska enligt domen ha försökt att knuffa undan Ezzuldeen, slagit på honom och hon ska flera gånger gråtandes ha ropat att han skulle låta bli henne när han drog av henne byxorna och förgrep sig på henne.

Hovrätten väljer istället att vrida på händelsen och menar att flickan enbart var emot analt samlag och att det ”därför inte nödvändigtvis rör sig om en våldtäkt”. Hovrätten la också till att Ezzuldeen lider av ”ADHD-problem” och därför har ”svårigheter med att tolka och samverka med andra människor, samt inse normerna han förväntas att leva upp till”.

Något tal om innehavande av barnpornografi kom heller aldrig fram i varken tingsrätten eller i hovrätten, trots att flickan var 14 år gammal på nakenbilderna som Ezzuldeen hade i sin mobiltelefon. Åklagaren yrkade heller aldrig på utvisning trots att det framkommit att Ezzuldeen är medborgare i Irak.

Källor:
Muslim Avoids Jail For Anally Raping Teen Because He “Couldn’t Understand No”
Sverige: Utenlandsk voldtektsmann med ADHD slipper fengsel og utvisning
Tvingade 14-åring till sex – frias för våldtäkt eftersom han har ”misstänkt ADHD”


  • Publicerad:
    2017-04-24 10:30