STOCKHOLM I samråd med polisen har Region Stockholm valt att hålla vaccinationsmottagningar stängda under lördagen. Detta med anledning av den stora demonstrationen mot vaccinpass som ska hållas i huvudstaden under dagen.

Under lördagen kommer stora demonstrationer mot vaccinpass att hållas över hela världen. I Sverige planeras demonstrationer i Stockholm och Göteborg.

Samtidigt har Region Stockholm valt att stänga flera vaccinationsmottagningar, rapporterar Aftonbladet.

”Region Stockholm har i samråd med polisen uppmanat vaccinationsmottagningarna att hålla stängt 22/1 då det kommer vara en demonstration mot vaccinpass i centrala Stockholm”, står det i ett sms som skickats ut till personer som bokat in sig för vaccination i Stockholm under lördagen.

I ett mejl till Aftonbladet skriver vaccinsamordnaren Magnus Thyberg att man tagit beslutet att stänga mottagningar i närheten av Sergels torg i samråd med polisen. Detta med anledning av demonstrationen som ska hållas under dagen.

Drygt 18 000 personer har anmält intresse till demonstrationen i Stockholm men polisen räknar med omkring 3 000 deltagare. Samtidigt har bland annat Säpo gått ut och varnat människor för att delta på demonstrationen eftersom de fruktar att så kallade våldsamma högerextremister kommer att delta.

— Vi värnar verkligen om demonstrations- och åsiktsfrihet, det är en grundbult i demokratin. Men det viktigt att tänka till lite grann innan – vad är det jag vill göra vid den här demonstrationen och vad är det jag står för, säger Susanna Trehörning från Säpo till SVT.

Nordfront kommer att rapportera från demonstrationen under dagen.