ESKILSTUNA. Vänsterpartiet i Eskilstuna tar avstånd från Ung Vänster efter att ungdomsförbundet saboterat en planerad debatt mot Sverigedemokraterna. Är det början på en större splittring vi ser?

Det är inte bara Vänsterpartiet i Örebro som har problem med våldsbejakande medlemmar i Ung Vänster. Även Vänsterpartiet i Eskilstuna tar nu avstånd från ungdomsförbundet efter att de medverkade till att en debatt på St.Eskils gymnasium mellan Sverigedemokraterna och Miljöpartiet fick lov att ställas in på grund av att säkerheten inte kunde garanteras.

Debatten som skulle ha ägt rum i fredags fick lov att ställas in då Ung Vänster via sociala medier hade gått ut med att de skulle göra allt de kan för att stoppa Sverigedemokraterna från att kunna delta i debatten. Skolledningen förde diskussioner med polisen, men tvingades sedan att ta det hårda beslutet att ställa in allt.

Att det är valår märks extra tydligt när Joel Hamberg kommunalråd för Vänsterpartiet i Eskilstuna kritiserar agerandet.

— Att en politisk debatt blir inställd är alltid en förlust för demokratin. Som vänsterpartist är det min absoluta åsikt att Sverigedemokrater bemöts bäst med respekt, kunskap och argument. Det gör mig ledsen att en politisk debatt blev inställd. Man ska inte stoppa en politisk debatt, säger han.

Källa:
Vänsterpartiet i Eskilstuna tar avstånd från Ung vänster


  • Publicerad:
    2014-03-17 19:25