Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Vapen och svenska flaggan ingen bra kombination

Av Redaktionen, 2014-12-23
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. På en skola i Halmstad förbjuder man nu svenska flaggan förutom på flaggdagar och i samband med internationellt utbyte. Detta efter att en elev målat sitt ansikte i nationens färger och poserat med leksaksvapen på en maskerad.

Skärmdump från Nyheter idag. Klicka för större bild.

Skärmdump från Nyheter idag. Klicka för större bild.

Nu är det totalt förbjudet att vifta med svenska flaggan på Söndrumsskolan i Halmstad. Förbudet meddelades genom ett internt meddelande till skolans elever och deras föräldrar. ”Inget annat användande av svensk flagga är tillåtet”, skrev skolans rektor i meddelandet.

Anledningten till förbudet uppges vara att en elev målade ansiktet i blått och gult när den gick på maskerad, till råga på allt hade eleven även tagit med sig ett leksaksvapen. Det blev droppen för skolledningen som ansåg sig tvingade till att ta beslutet för att på så sätt undvika att flaggan används i situationer som inte faller ledningen i smaken.

— Vi vill mota olle i grind, säger skolans rektor Hans Åkerlund under en intervju.

Åkerlund anser sig ha goda intentioner med beslutet och menar att man vill skydda eleverna från att begå onämnda handlingar.

— Vi försöker hjälpa eleverna att inte trampa i klaveret när det gäller flaggor och vapen, fortsätter han.

Åkerlund hävdar vidare att man kan göra sig skyldig till det kontroversiella brottet hets mot folkgrupp och kränka andra människor ifall man använder den svenska flaggan på ett oaktsamt sätt. Inte heller på skolfoton kommer man att få använda nationens flagga eftersom ledningen beslutat att skolfotot ska vara ”fritt från nationella symboler”.

Tidigare lät skolans ledning grafittimålaren Carolina Falkholt måla två spretande kvinnoben och ett kvinnligt könsorgan på elevernas skåp, något som väckte starka reaktioner på skolan där det går ungdomar så unga som tolv år. Hans Åkerlund själv uppgav då att han var stolt över det feministiska konstverket som man tvingat på skolans elever.

Källa:
Nu förbjuds skolelever att använda svenska flaggan


  • Publicerad:
    2014-12-23 22:00