UNDERSÖKNING Ja till kvinnor i värnplikten, men under vissa premisser.

Det råder lite delade meningar bland Nordfronts läsare när det kommer till kvinnliga värnpliktiga där Ja-sidan fått flest röster men där huvuddelen inte vill se kvinnor som soldater/i stridande förband.

Flest röster fick de två sammankopplade alternativen ”Ja, men frivilligt och inte för att bli soldat” (19,37 procent) och ”Ja, men inte för att bli soldat” (17,16 procent) med sammanlagt 36,53 procent. Över en tredjedel av läsarskaran anser alltså att kvinnlig värnplikt är i sin ordning men där majoriteten av dem anser att det bör ske på frivillig basis.

Nästan lika många, 35,28 procent har svarat ”Nej” på frågan om kvinnor som värnpliktiga.

Vidare har 15,2 procent svarat ”Ja” och 12,99 procent svarat ”Ja, men bara om de vill” vilket innebär att det sammanlagt är 28,19 procent som röstat på de alternativ som systemet företräder (den linje de har idag och den de kan komma att företräda i framtiden).

Veckans fråga är nu avslutad. En ny fråga kommer upp under kvällen.

Så här såg Veckans fråga ut:

Under dagen publicerade Nordfront och skribenten Marcus Hansson artikeln Den kvinnliga soldaten som handlar om kvinnors roll i samhället.

Frågan är aktuell inte bara på grund av folkutbytet utan också för att militanta globalister förespråkar att kvinnor ska delta i stridande förband. I Sverige har Försvarsmakten under flera år haft genuskampanjer medan mainstream-media på senare tid propagerat för kvinnliga soldater – som dessutom uppges strida vid fronten – i den ukrainska armén.

Anser du själv att kvinnor borde göra värnplikt och i så fall varför och på vilket sätt? Diskutera gärna i Nordfronts fristående chattgrupp på Telegram.

Borde kvinnor göra värnplikt?

  • Nej (35,28%, 592 röster)
  • Ja, men frivilligt och inte för att bli soldat (19,37%, 325 röster)
  • Ja, men inte för att bli soldat (17,16%, 288 röster)
  • Ja (15,2%, 255 röster)
  • Ja, men bara om de vill (12,99%, 218 röster)
  • Totalt 1678 röster.

Frågan avslutades 2023-08-27. Det går inte längre att rösta.