UTRIKES. Venezuelas hårt ansatte president Nicolas Maduro vägrar att vika sig för amerikanskledd globalism. Han vill nämligen inte bli ihågkommen som en vek förrädare.

Venezuelas president Nicolas Maduro utsätts för tillfället för hårda påtryckningar och subversiv verksamhet i syfte att få den väststödde Juan Guaidó att ta över makten i landet. Nordfront har bland annat skrivit om hårda amerikanska sanktioner, hot om militär intervention och diplomatiska kupper.

I en intervju med ryska RT säger dock Maduro att han inte kommer att ge sig.

— En sak vet jag säkert. Jag kommer inte att bli ihågkommen som en förrädare, som en vek man som svek sitt historiska uppdrag och förrådde sin nation.

Maduro kritiserade även de som anklagar honom för att vara en diktator.

— Det finns inget underskott på val i Venezuela, de senaste 20 åren har vi hållit 25 val, sa presidenten som vann presidentvalet 2018 klart efter att oppositionen bojkottat valet.

Han säger även att han inte tror att USA kommer att invadera Venezuela, något de hotat att göra. Vidare säger han att den verkliga anledningen till aggressionen mot hans regering är landets naturtillgångar, framförallt de rikliga oljereserverna.

Venezuela anklagas också för att miljontals av landets medborgare lämnat landet – vissa menar att så många som tio procent emigrerat – men Maduro menar att detta är överdrifter.

Källa:
’Stop Trump’s insane actions!’ Venezuela’s Maduro talks to RT about avoiding war


  • Publicerad:
    2019-02-06 21:50