UTRIKES. USA:s försök att krossa regeringarna i Iran och Venezuela har lett till ett bättre samarbete mellan de båda sistnämnda.

Både Iran och Venezuela styrs av regeringar som USA försöker byta ut. Detta har fört de förstnämnda nationerna närmare varandra.

— Självständiga länder kommer att stå upp mot detta tryck och intriger, och de länder som erbjuder motstånd kommer utan tvekan att gå segrande ur striden och få USA att ångra sig, sa Irans president Hassan Rouhani under ett möte med Venezuelas utrikesminister Jorge Arreaza.

Rouhani sa även att USA går sionisternas globalistiska intressen.

De båda politikerna gick under mötet ut med att de kommer att fördjupa samarbetet ”inom alla sektorer”, exempelvis inom gruvbrytning, energi, kärnkraft, forskning och teknologi.

Jorge Arreaza gav också sin nations kondoleanser till Iran för deras förlust av deras mycket omtyckte antiterrorgeneral Qassem Soleimani som mördades av USA under ett diplomatiskt uppdrag i Irak.

Venezuela har liksom Iran drabbats av hårda sanktioner samt USA-stödda gatuprotester, och har liksom sin allierade än så länge stått pall för påtryckningarna.

Källa:
Rouhani: US pressure, plots against Iran, Venezuela crimes against humanity


  • Publicerad:
    2020-01-21 22:15