RIKSDAGEN. Sveriges första kvinnliga partiledare kommer nu att kandidera till riksdagen för Nordiska motståndsrörelsen. Detta avslöjades under en intervju i Radio Regeringen.

Listen to ”Vera Oredsson kandiderar till riksdagen” on Spreaker.

1975 blev Vera Oredsson Sveriges första kvinnliga partiledare för Nordiska rikspartiet. Nu kandiderar hon till riksdagen för Nordiska motståndsrörelsen. Om Vera kommer in blir 90-åringen riksdagens äldsta ledamot, sex år äldre än nu äldsta ledamoten Barbro Westerholm (L).

Det var i gårdagens samtal med Radio Regeringen som det avslöjades att Vera Oredsson nu kandiderar till riksdagsvalet. Hon berättar bland annat att hon vill föra en familjevänlig politik som främjar kvinnor och då framförallt mödrar och deras barn.

Vera, som själv haft som yrke att ta hand om oönskade barn där mamman exempelvis fått en förlossningspsykos, säger i intervjun att hon vill motverka att vi så lättvindigt tar död på friska, vita foster. Här borde staten istället hjälpa till och se till att par som inte kan få barn adopterar svenska barn istället för att uppmuntras till att adoptera icke-svenska sådana.

Vidare vänder hon sig emot den cyniska mödravård som råder idag där BB:n försvinner och där mödrar stressas sönder när de väl har fött barn. Hemmafruar ska vara aktade i samhället och inte belastas ekonomiskt när de kommer upp i pensionsåldern, säger Vera.

I den 2,5 timmes långa intervjun berättar Vera även om sin livslånga kamp i folkets tjänst och hur det var att växa upp i det nationalsocialistiska Tyskland. Lyssna på hela intervjun nedan:

Listen to ”Radio Regeringen #: Samtal med Vera Oredsson” on Spreaker.


  • Publicerad:
    2018-03-17 00:26