SOCIALDEMOKRATERNA. Den historiskt omdömeslösa socialdemokraten Veronica Palm är nu igång igen. Denna gång är hon på besök hos det kommunistiska regeringspartiet MPLA:s kongress i Angola. Partiet har sin grund i marxism-leninism och anklagas från internationellt håll för flera oegentligheter.

Som representant för Socialdemokraterna i Stockholm och socialdemokrater över hela landet befinner sig nu Veronica Palm i Angola på det kommunistiska regeringspartiet MPLA:s (Folkrörelsen för Angolas befrielse) kongress. I vanlig omdömeslös ordning har hon nu även poserat med MPLA-kläder, väska och keps på Instagram.

MPLA grundades 1965 genom en sammanslagning av ett kommunistiskt parti och ett annat mindre parti som ville ha självständighet från Portugal. Partiets ideologiska plattform grundlades 1977 på en marxistisk-leninistisk grund men efter Kalla krigets utbrott kallar man sig officiellt socialdemokrater.

Amnesty anklagar partiet för mängder av brott mot mänskligheten, bland annat grips regimkritiker slumpmässigt, pressfriheten är väldigt dålig liksom frivilligorganisationernas tillåtna aktivitet. Den styrande presidenten José Eduardo dos Santos har tillsammans med sin familj anklagats för omfattande korruption.

Det är inte första gången som Veronica Palm agerar omdömeslöst. Nordfront har tidigare skrivit om henne och hon har tidigare uttalat att det Islamiska Förbundets ordförande Omar Mustafa delar de socialdemokratiska värderingarna. Mustafa fick lämna Socialdemokraterna efter att ha bjudit in Israelkritiker och HBTQ-motståndare till föreläsningar i Sverige, något som inte gillades av partiledningen.

Källa:
Veronica Palm hoppar av ordförandeval


  • Publicerad:
    2016-08-17 20:40