USA Afrikanen som dödade sex och skadade över 60 i en julparad i Waukesha i fjol har funnits skyldig på alla åtalspunkter.

Rättegången mot  Darrell E. Brooks, som dödade sex och skadade över 60 i ett bilangrepp mot en julparad i Waukesha, Wisconsin i fjol, har nu slutförts.

Brooks bedömdes skyldig på alla åtalspunkter, inklusive sex mord och 61 fall av ”reckless endangerment”, ett brott där man skapar risk för skada eller dödsfall. Varje åtalspunkt kring mord har livstids fängelse som minimistraff.

Rättegången blev än mer kontroversiell efter att Brooks valt att representera sig själv och fick en rad utbrott i rättssalen. Afrikanen skrek, hotade att vandalisera rättssalen och tog vid ett tillfälle av sig tröjan och stod i bar överkropp i rättssalen.

Dessutom har åtalet mot Brooks kritiserats för att man inte åtalade honom för hatbrott, tillsammans med anklagelser om att åklagaren aktivt har försökt att dölja Brooks antivita motiv till dådet.

Tidspunkten för attacken i Waukesha, som skedde bara dagar efter att Kyle Rittenhouse frikänts, har lett till spekulationer om att angreppet till viss del var en hämnd för detta.

I efterhand har den amerikanska journalisten och nationalsocialisten Eric Striker kunnat rapportera om Brooks historik på sociala medier, som pekar mot våldsamma antivita åsikter.

Det faktum att Brooks inte åtalades för hatbrott innebär att det inte finns några rättsliga hinder för att på nytt åtala honom för federalt hatbrott, vilket kan resultera i dödsstraff under amerikansk federal lag.

Ursprungligen publicerat på Frihetskamp.net.