USA. Hundra nakna kvinnor med speglar samlades under söndagen i Cleveland i USA för en fotografering för jämnställdhet och mot Donald Trump. Det hela arrangerades av fotografen och ”konstnären” Spencer Tunick.

Under söndagen samlades hundra nakna kvinnor med speglar i Cleveland i USA för att fotograferas av fotografen och ”konstnären” Spencer Tunick. Det hela sägs vara en manifestation för jämnställdhet och mot Donald Trump. Tunick vill, genom att iscensätta denna nakenfotografering, visa på vad han kallar för ”kvinnors nakna längtan efter en förändring i samhället”.

Tunick ville genom sin ”konstnärlighet” och de hundra kvinnornas nakna kroppar, med speglar som enda rekvisita, meddela republikanerna och Trump att de inte delar deras människosyn.

— Efter valet 2012 har partiet blivit så högerextremistiskt att jag inte längre kan stå vid sidan av och titta på. Vi måste stå upp för deras rasistiska, patriarkala och främlingsfientliga sätt, sa en av Tunicks så kallade nakenmodeller under fotograferingen.

Fotografen menar att han genom att fota nakna kvinnor symboliserar jämlikhet på arbetsplatsen och i regeringen. Han vill på detta sätt visa att kvinnor kan förändra världen. De kvinnor som ställt upp på att fotas nakna lär enligt uppgifter ha varit av varierande raser med olika kroppsformer.

— För mig symboliserar fotograferingen jämlikhet och inte bara på arbetsplatsen, utan också i regeringen. När det finns fler kvinnor i regeringen tror jag att det kommer bli en fredligare värld, säger Tunick själv i ett uttalande om nakenfotograferingen.

Källa:
De nakenfotograferades – för jämställdhet


  • Publicerad:
    2016-07-18 06:00