HÄSSLEHOLM. En 17-åring misstänks för att ha knivrånat en person på dennes mobiltelefon. Vidare misstänker polisen att 17-åringen en timme senare ska ha mördat en hemlös tysk man i 50-årsåldern.

Det var under tisdagskvällen som en man hittades mördad intill tågstationen i Hässleholm. Offret var en tysk man i 50-årsåldern som levt som hemlös i Skåne.  Offret hade under sommaren rört sig i området kring resecentrum och de anställda på resecentrum kände till honom väl.

— Vi är chockade. Det känns som ett vansinnesdåd. Han var så himla snäll och gjorde aldrig en människa förnär. Det måste vara ren ondska, säger tågvärden Björn Malmgren.

En 17-åring är anhållen på sannolika skäl misstänkt för mordet. Innan mordet på den hemlöse tysken ska 17-åringen dessutom runt en timme tidigare ha hotat en annan person med kniv och sedan stulit dennes mobiltelefon.

— Hässleholm är inte stort och när två allvarliga händelser äger rum samma kväll lägger man ihop ett och ett, säger Robert Loeffel, presstalesman på polisen i region Syd.

Enligt användare på Flashback så är heter gärningsmannen Dilan Hadjihalil. Han finns sedan tidigare med i belastningsregistret för brott mot knivlagen, ringa narkotikabrott samt  för snatteri och försök till stöld.

Källa:
17-åring gripen för mord på hemlös
Tråd från Flashback


  • Publicerad:
    2016-08-12 13:50