ESKILSTUNA. Under tisdagsmorgonen skedde ett storbråk mellan två zigenargrupper på en Lidl-parkering i Eskilstuna. Upprinnelsen till bråket? De var oense om om var man skulle få stå och tigga. 

Det var vid åttatiden under tisdagsmorgonen som polisen fick en ett larm om att ett 20-tal ”EU-migranter” slogs på en Lidl-parkering på Sundbyvägen i centrala Eskilstuna. Både män och kvinnor var inblandade i det stora slagsmålet. Enligt polisen ska det ha varit ett bråk mellan två gäng, bulgarer och rumäner.

När polisen kom till platsen ska grupperingarna ha avvikit från parkeringen men en polispatrull lyckades få stopp på två bilar som tros ha haft med bråket att göra.

Enligt polisen ska minst en person ha skadat sig i samband med bråket men hur allvarliga skadorna är vet inte polisen i nuläget.

— Jag vet att någon har åkt till akuten. Vi har skickat dit polis så att det inte uppstår mer bråk där, säger polisens vakthavande befäl Mikael Ericsson.

Ericsson menar att det lutar åt att det var två grupper av tiggare som bråkat om vem som skulle få bo var i stan och även om var man skulle få stå och tigga.

— Det är vad vi har fått höra i första skedet. Men om det stämmer sen kan jag inte svara på, säger Ericsson.

För tillfället är ingen gripen men enligt polisen så anmäler grupperna varandra fram och tillbaka.

Källa:
20 personer i bråk på parkering


  • Publicerad:
    2015-11-04 11:30