SVERIGE. En 23-årig invandrare sköts till döds på Möllevångstorget i Malmö under söndagen. Den mördade mannen ska ha suttit häktad i flera månader misstänkt för delaktighet i en uppmärksammad gruppvåldtäkt som inträffade förra året.

Det var under söndagskvällen som polisen fick in ett larm om en skottlossning på Möllevångstorget i Malmö. När de kom till platsen fann de en 23-årig invandrarman skottskador. Han fördes till sjukhus men avled senare av sina skador. Enligt uppgifter ska 23-åringen ha skjutits med flera skott och träffats i huvudet. Enligt vittnen ska två män ha setts springa från platsen men ingen har ännu gripits misstänkt för mordet.

Det har nu framkommit att den 23-årige mannen som mördades i söndags satt häktad i flera månader i somras misstänkt för delaktighet i en uppmärksammad gruppvåldtäkt som inträffade i mars förra året.

En kvinna blev körd då till en cafélokal i Helsingborg där hon med våld och under pistolhot fördes ner i källaren och våldtogs av sex invandrarmän. Våldtäkten pågick i flera timmar. En av männen ska ha varit den nu mördade 23-åringen som tidigare har dömts för flera fall av narkotikabrott och stölder.

23-åringen satt häktad misstänkt för den grova våldtäkten och människorov i flera månader men i höstas släpptes han och flera av de andra misstänkta gärningsmännen på grund av brist på bevisning. Två av männen åtalades dock för våldtäkten och i början av januari dömdes de av Malmö tingsrätt till fyra års fängelse och utvisning samt ett gemensamt skadestånd på 264 000 kronor till kvinnan.

Källor:
Uppgifter: Mördad man tidigare misstänkt för grov gruppvåldtäkt
23-åring sköts till döds vid Möllevångstorget


  • Publicerad:
    2017-02-13 10:45