MASSINVANDRINGEN. Enligt en prognos från Migrationsverket förväntas omkring 240 000 invandrare komma till Sverige mellan 2021 och 2023. Vänsterpartiet är inte nöjda med de höga siffrorna, de önskar att många fler ska få komma hit. 

Invasionen av Sverige fortsätter i ominskad takt. Arkivbild.

En prognos från Migrationsverket visar att omkring 240 000 invandrare förväntas komma till Sverige mellan 2021 och 2023. Detta trots förslaget till den nya migrationslagen som gör en svag åtstramning på omkring 40 000 invandrare under tidsperioden.

Christina Höj Larsen (V), tycker däremot att antalet är för lågt. Den nya migrationslagen, som gör gällande att invandrare i första hand kommer att tilldelas tillfälliga uppehållstillstånd istället för permanenta sådana, tycker hon är dålig. För att invandrare ska kunna få medborgarskap i Sverige krävs att de har ett permanent uppehållstillstånd, vilket färre av dem nu kommer att få.

En annan del av migrationslagen ställer krav på skötsamhet, försörjningsförmåga, kunskaper i Svenska och kunskaper om svenska samhällsförhållanden. Även detta vänder sig Larsen emot på grund av att det skulle kunna minska antalet invandrare som får stanna i Sverige.

— Jag tycker att det är ett väldigt dåligt förslag, som kommer att göra att människor får sämre förutsättningar att bli en del av Sverige. Och det är ändå människor som lever i Sverige, år efter år. Det är en konsekvens av att man ställer hårda krav för att få ett permanent uppehållstillstånd. Jag tror att det kommer att fördjupa människors otrygghet och försämra möjligheterna för Sverige att bli ett helt och bra land, säger Larsen till Sveriges Radio.


  • Publicerad:
    2020-08-05 08:40