DET MÅNGKULTURELLA VÅLDET. I mångkulturen Sverige som brukade vara ett lugnt land där ett enda mord gav stora rubriker sker nu händelserna slag i slag. Enbart under fredagskvällen och natten till lördag skedde fyra mordförsök, ett fullbordat mord, en bil bombades samt körde en taxibil avsiktligt in i en folkmassa.

Mångkulturen saluförs likt bilden som ett paradis där ständig fred och lycka råder. Verkligheten är istället helt annan. Foto: Public Domain Pictures (Public Domain).

Det blev en händelserik kväll i det mångkulturella Sverige. Förutom en bilattack där en taxi i Borlänge avsiktligt körde in i en folkmassa och skadade flera personer så skedde även flera andra våldsdåd.

Skottlossning i Stockholm

Strax före klockan 21 larmades polisen om att flera smällar hörts i Norsborg i Botkyrka i Stockholm. Polisen hittade på platsen skotthål i en port och en mängd tomhylsor.

Polisen rubricerar händelsen som mordförsök.

Skottskadad man i Södertälje

I Södertälje fick polisen samtal strax före klockan 23 om att en person skottskadats.

— Det är en person som är skottskadad, det är inte livshotande. Vi har kunnat prata med honom, sade Pia Glenvik, vakthavande befäl vid Stockholmspolisen.

Ingen har ännu gripits för dådet.

Två knivattacker i Norrköping

I Norrköping fick polisen vid 23.30 larm om att en man knivhuggits i en lägenhet. Mannen fick föras till sjukhus för en akut operation. Läget är enligt polisen kritiskt för den skadade mannen.

— Han var huggen med kniv eller någon form av skarpt föremål, säger Mariana Persson, vakthavande befäl vid polisen.

Polisen lyckades gripa tre personer och under dagen kommer åklagaren ta ställning till om de ska anhållas.

Lite senare på natten, strax efter kl 04, påträffade polisen ännu en knivskadad man i en annan lägenhet i staden. Mannen ville inte hjälpa till att utreda vad som hänt. I lägenheten fanns också en annan man som har anhållits, misstänkt för mordförsök.

Bil bombad i Sölvesborg

Vid midnatt detonerade en sprängladdning bakom en en bil som stod parkerad på en villauppfart i Hjortakroken i Sölvesborg. Ingen skadades vid explosionen.

En anmälan om olaga hot och skadegörelse har upprättats.

Man ihjälskjuten i Örebro

I riskområdet Oxhagen i Örebro sköts en man till döds.

Polisen fick larmet 00.23 av en inringare som hört skottlossningen och därefter påträffat en skadad man. Mannen fördes av privatpersoner till sjukhus i en personbil.

— Vi är på plats och jobbar intensivt med fallet, säger Mats Öhman, presstalesperson vid polisen region Bergslagen.

— Det görs otroligt mycket nu. Vi säkrar brottsplatsen, fångar upp vittnen och sedan efterspaning, tillägger Öhman.

Senast förra veckan sköts en annan man ihjäl i Örebro. Det ska ha varit en högt uppsatt person i mc-gänget ”No surrender”. Polisen utreder nu om det finns ett samband mellan skjutningarna.

— Vi utesluter ingenting i det här läget, vi samlar fortfarande in väldigt mycket information för att få en klar bild över vad som har skett, säger Johan Wallenius, vakthavande befäl vid polisen.


  • Publicerad:
    2020-07-25 10:55