MASSINVANDRINGEN. Statsministern anser att asylrätten är helig, för den kom till på grund av att flera länder inte hade fri invandring för judar när de valde att lämna Adolf Hitlers Tyskland.

I en intervju med TT säger statsminister Stefan Löfven (S) att det ”inte går” att sätta en övre gräns för hur många invandrare som ska få söka asyl i Sverige.

Det beror på att människor har ”rätt” att söka asyl.

— Du måste ha rätt att söka asyl om ditt liv är hotat och du är förföljd, säger Löfven.

Asylrätten infördes för judarnas skull, menar Stefan Löfven. När judar ville flytta ifrån Tyskland under den tid Adolf Hitler styrde landet var det flera länder som inte ville ta emot judarna.

Det finns ett visst missnöje inom partiet mot massinvandringsvurmandet. Nyligen skrev civilminister Ardalan Shekarabi (S) på Facebook att den stora segregationen i landet utgör ett allvarligt hot mot sammanhållningen, jämlikheten och tilliten i vårt land. På grund av problemen bör Sverige minska invandringen, skrev han.

Och Jimmy Jansson (S), kommunalråd i Eskilstuna, vill öppna för en diskussion om så kallade nyckeltal för asylinvandringen.

Men i övrigt finns inte någon större press underifrån inom partiet att minska invandringen. Därför är den frågan inte något större problem för Stefan Löfven som också hänvisar till en parlamentarisk utredning som tillsatts och som ska titta på frågor kring invandringspolitik.

I år väntas antalet asylsökare bli cirka 21 000.

Källa:
Löfven vill inte ha asyltak


  • Publicerad:
    2019-10-01 19:10