MASSINVANDRINGEN. Svenskar har ingen rätt att fordra att de ska kunna känna igen sig i sitt eget land eller samhälle, hävdade Sydsvenskans kulturskribent Rakel Chukri i en debatt på bokmässan i Göteborg under fredagseftermiddagen.

Rakel Chukri, kulturskribent på Sydsvenskan, anser att det inte är någon mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i Sverige. Skärmbild: Youtube.

Under en debatt kring invandring och integration i Svenska Dagbladets monter på bokmässan i Göteborg under fredagseftermiddagen, tog SvD:s ledarskribent Ivar Arpi upp frågan om att invandringen förändrar Sverige för snabbt.

Arpi är den journalist som i regimmedia haft kurage att lyfta frågan om Sveriges förändrade demografi, vilket uppskattats av många vanliga svenskar som på kort tid sett sitt land förändras till oigenkännlighet. Initiativet uppskattades desto mindre av vänstermedias politiskt korrekta journalister som menade att Arpi ”passerat en anständighetens gräns”.

En diskussion kring frågan om svenskar på samma sätt som andra etniska grupper har samma självklara rätt och förmåga till att känna samhörighet med sitt eget folk – och rätt att känna främlingskap inför andra kulturer och invaderande folkstammar från avlägsna länder – blossade upp under fredagens debatt.

Arpi påpekade att många svenskar inte funnit sig i åsiktskorridorens påbud om att foga sig i idén om det mångkulturella samhället och följderna av flera decenniers extrema invandringspolitik.

Arpi fick mothugg från Jens Liljestrand från Expressen som under diskussionen fastslog att han förordar fri invandring.

Ännu mer extrem var Rakel Chukri, kulturskribent på Sydsvenskan. Chukri, som har assyriskt ursprung, menade att svenskarna inte bara godvilligt ska lämna över sitt land till främmande folk från avlägsna länder, utan dessutom vara stolta över att landet tas över av invasionsstyrkan – eller ”invandrarna” som är ett mer vedertaget uttryck för samma sak.

— Det är ingen mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i Sverige, konstaterade Chukri krasst.

Hon tog Södertälje som ett exempel på ett område där svenskar numera är i minoritet och hävdade att de ursprungliga Södertäljeborna istället för att känna sig bestulna på sin identitet och sitt land, borde vara stolta över att en ”utländsk folkgrupp har gjort Södertälje till sin egen huvudstad”.

I Södertälje utgörs 35 procent av invånarna numera av assyrier/syrianer. Chukri berättade att hon och övriga assyrier kommit till Sverige, inte för att bli svenskar, utan tvärtom för att fortsätta vara assyrier med en assyrisk identitet. Frågan om varför det framställs som rasistiskt och skamfullt för svenskar att vilja vara svenskar på motsvarande sätt, valde hon att inte kommentera.

En amerikansk forskare och statsvetare, Sheri Berman från Columbia University i New York, som också befann sig på bokmässan kunde konstatera att Sverige inte liknar det land som hon besökte första gången år 1987:

— I dag ser ert samhälle dramatiskt annorlunda ut. Det är ett helt annat land. Den demografiska förändring som Sverige har genomgått de senaste åren är ganska otrolig. Att tro att den typ av förändringar skulle kunna ske utan problem är historielöst. Det är ett demografiskt experiment av historiska mått.

Källa:
”Ingen mänsklig rättighet för svenskar att känna igen sig i sitt eget land”


  • Publicerad:
    2019-09-28 20:50