LANDSKRONA. Den 43-åriga norskan Eirin ska ha spenderat julaftonens kväll tillsammans med en man på en pub i Landskrona. Sedan dess har ingen sett till henne och polisen utreder försvinnandet som människorov.

Den försvunna norskan Eirin. Foto: Privat/Facebook.

Det var sent på julaftonens kväll som 43-åriga Eirin försvann spårlöst. Kvällen hade hon spenderat på en pub tillsammans med en man i skånska Landskrona. Hon ska senare ha setts vid kajen där båtarna mot Ven lägger till, men är sedan dess spårlöst försvunnen.

Under fredagen har polisen gått ut med att man misstänker att norskan utsatts för ett brott.

— Det är olika omständigheter som ligger bakom den bedömningen. Rubriceringen är människorov i nuläget, men det kan komma att ändras efterhand, säger Katarina Rusin, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Aftonbladet.

Polisen vill dock inte gå in på vilka omständigheter som ligger bakom rubriceringen.

Kustbevakningen har gjort dykningar runt strandlinjen, dock utan resultat. Under fredagen kommer fler dykningar att genomföras samtidigt som polisen försöker skapa en samlad bild av vad som kan ha skett.

— Vi arbetar också med att sammanställa vittnesuppgifter som vi fått in. Vi försöker skapa oss en så god bild som möjligt av vad hon har gjort under kvällen, säger Katarina Rusin.

Polisen har också gått ut med signalement på Eirin, som lyder: 160–165 centimeter lång, mörkt hår, klädd i en grå, stickad tröja och svarta jeans med hål i ena benet. Nu vädjar man om tips från allmänheten.

— Vi vill gärna få in iakttagelser från den aktuella kvällen. Tiden är en viktig faktor i sådana här fall, så har man sett något ser vi gärna att man hör av sig omedelbart, säger Katarina Rusin.

Även Eirins son vädjar via Aftonbladet om hjälp att hitta hans mor.

— Hon skulle aldrig hålla sig borta så här länge utan att höra av sig till någon. Det är helt olikt henne, säger sonen.

I skrivande stund är ingen misstänkt för brott i samband med försvinnandet.

Källa:
Polisen misstänker att Eirin, 43, har kidnappats


  • Publicerad:
    2019-12-27 15:00