SYDAFRIKA Ett filmteam attackerades av 80 beväpnade illegala invandrare medan de spelade in en musikvideo i en gruva. De 80 afrikanerna kom sedan att gruppvåldta åtta modeller som var med i inspelningen.

Det var i Krugersdorp i Sydafrika där ett filmteam överfölls och rånades av 80 beväpnade afrikaner. Afrikanerna är så kallade ”zama-zamas”, vilket är illegala invandrare från andra delar av Afrika som gräver efter guld i övergivna gruvor.

Filmteamet höll på att spela in en musikvideo i en övergiven gruva med åtta modeller. Förutom rånet passade afrikanerna på att gruppvåldta de åtta modellerna, skriver The Guardian.

— Teamet på 22 personer, 12 kvinnor och 10 män, höll på och filmade en musikvideo när de ska ha attackerats av en grupp beväpnade män klädda i filtar, berättar poliskommissarie Elias Mawela i ett uttalande.

— De misstänkta beordrade alla att lägga sig ned och fortsatte att våldta åtta av kvinnorna och rånade alla på sina behörigheten innan man flydde platsen, fortsätter han.

Polisen utreder nu 32 olika gruppvåldtäkter och man ska redan ha kunnat gripa några av de misstänkta gärningsmännen. En del av dem ska vara nigerianer, då den nigerianska ambassaden har lagt sig i ärendet.

Ambassaden påstår bland annat att en av de misstänkta ska ha misshandlats och fått se på hur hans hustru våldtogs.

En av kvinnorna på plats som skonades berättar att de har anklagats av polisen för att ha hjälpt angriparna.

— När jag blundar kan jag fortfarande höra ljudet av männen som roade sig, och hur de kvävde munnarna på de andra flickorna så att de inte kunde göra några ljud, berättar hon.