OFFENTLIG AKTIVISM. Lördagen den 16:e februari var det dags för Näste 8:s första större offentliga flygbladsutdelning, vilken ägde rum i Norrköping.

Med två fanor spred kamraterna ut sig runtom i centrum. Strålande solsken och nästan vårväder lockade ut många, så det var stor rörelse i staden. Motståndsrörelsens nya flygblad delades ut i stora mängder och som vanligt var responsen till största del positiv.

En hel del bra diskussioner fördes och det fåtal dryga översittare som försökte förolämpa motståndsmän fick tillbaks verbalt. En person tillrättavisades efter att ha knuffat en kamrat och sagt att ”fucking nazister inte får finnas”. Efter att ha fått en hårdare knuff tillbaks blev han skraj och drog på sig sina hörlurar för att komma in i sin fantasivärld igen.

Efter en förvånansvärt lång tid, på drygt en timme, kom polisen. Den första polismannen på plats gormade och betedde sig som en dåre, han ville bland annat inte bli filmad. Snabbt kom det fler poliser, samt väktare och deras insats var under all kritik. De ställde sig så nära de kunde och försökte dra ner stämningen, vilket de givetvis inte lyckades med.

Många förbipasserande tyckte det var skandalöst att polisen agerar politiskt. En tjej tyckte dock att polisen rentav borde ha kört bort motståndsmännen och frågade den paradoxalt komiska frågan ”varför vi får vara där i ett demokratiskt samhälle?”

Efter drygt två timmar avslutades aktionen som ses som mycket lyckad.

Även du som läser det här kan göra nytta i Nordiska motståndsrörelsen. Skicka in en ansökan redan idag.


  • Publicerad:
    2019-02-24 20:30