Året 2008 har snart gått till ända. Svenska motståndsrörelsen kan blicka tillbaka på tolv månader helt präglade av radikal kamp för Nordens frihet och de nordiska folkens överlevnad. Här ges en kort sammanfattning över det kampår som nu har gått till ända.

Stärkta av ett spännande 2007, ett år då Svenska motståndsrörelsen intog platsen som Sveriges ledande nationalsocialistiska kamporganisation, kunde organisationens anslutna påbörja kampåret 2008. Med värdefulla lärdomar ifrån bland annat Folkets marsch den sjätte juni, där Motståndsrörelsen klart visade att attacker ifrån vänsteraktivister aldrig kommer att accepteras, och det uppenbara rättsövergreppet mot kamrat Niklas Frost, påbörjade Organisationens aktivister januari månad med beslutsam och dedikerad aktivism. Och det i samtliga nästen; över hela landet!

En av de mest iögonfallande förändringarna i Motståndsrörelsens propagandaarbete var när organisationens tidning Nationellt Motstånd, i och med nummer fjorton, återgick till en utgivning i magasinformat. Orsaken till varför ledarskapet valt denna förändring, förklarade redaktör Söderman med orden: ”Nu när Motståndsrörelsen inleder sitt 11:e år av organiserad kamp står vi […] inför sådana omständigheter att vi måste anstränga oss litet mer för att förmedla ideologiskt djup och praktisk kamp. För detta passar magasinet Nationellt Motstånd ypperligt.”

Precis som tabloiden tjänade organisationen väl under de år tidningen gavs ut i det formatet, så har magasinet fortsatt att göra det under 2008. Tre nummer, sprängfyllda av framförallt ideologiska alster men även av spännande redogörelser för organisationens gatuaktivism, har hunnit ges ut. I fortsatt oförminskad takt, har magasinet kontinuerligt funnits till försäljning på gator och torg. Detta bland annat i: Stockholm, Jönköping och Klippan.

Vid sidan av det regelbundna tidningsarbetet, vilken ständigt står i centrum för organisationens offentliga propagandaarbete, valde Motståndsrörelsen att handfast agera mot svenskfientligheten på ett flertal orter. Ett folkförrädiskt ”nyckeluppror” föranledde ett kraftfullt agerande i Nyköping. Vidare visade organisationen sin avsky mot homlobbyns årliga obscena upptåg i Eskilstuna och mot vänsterns anskrämliga pöbelmentalitet i Göteborg . Liksom föregående år deltog Motståndsrörelsen vid arrangemanget Folkets marsch.

Jämsides gatuaktivismen, genomfördes regelbundna föredrag rörande viktiga ideologiska och praktiska spörsmål. För att nämna två, vilka bägge genomfördes i Näste 2:s regi; ett i Helsingborg och ett i Göteborg. Traditionsenligt högtidlighöll Svenska Motståndsrörelsen betydelsefulla, historiska personligheter. Som Adolf Hitler den tjugonde april, soldaten Gösta Hallberg Cuula och hjältekonungen Karl XII.

Ovanstående redogörelse är självfallet enbart en kort sammanfattning av några utav de hundratals kampaktiviteter som Svenska motståndsrörelsen har genomfört under 2008. Fler reportage finns att läsa på hemsidans avdelningar för artikelarkiv och för kamprapporter. Under 2008 har organisationen inlett en fördjupad mediasatsning, för att bättre kunna presentera det politiska arbetet. Dessa filmer läggs upp allt eftersom på hemsidans filmarkiv.

Kampen fortsätter!

När så ett bokslut skall tecknas för året 2008, kan först och främst konstateras att Motståndsrörelsen uppenbart har lyckats intensifiera och vidareutveckla den politiska kampen. Och detta på en rad viktiga områden.

Organisationen har fortsatt sin föresats att avslöja och motarbete inte bara mångkulturen och massinvandringen, utan även det växande inre hotet i den nationella rörelsen. Samtidigt som de mest verklighetsfrånvända idéströmningar och kulturyttringar börjat gripa runt sig inom denna ”rörelse”, har systemets repressalier mot Motståndsrörelsen fortsatt. En särskild polisgrupp i Stockholm, Nova titulerad, används idag för att kartlägga och trakassera såväl aktivister som ledarskapet.

Systemets repressalier mot organisationen är, oavsett om det för stunden bekläs i uniform eller palestinasjal, minst sagt illavarslande. Inte för att de på något sett har lyckats med sitt uppsåt, att på något djupare plan påverka organisationens arbete negativt. Nej. Det är oroväckande eftersom denna direkt grundlagsvidriga verksamhet, som systemets hejdukar sysslar med, bedrifts inför helt öppen ridå. Det offentliga Sverige inte bara aktivt understödjer hetskampanjen mot Motståndsrörelsen; man gör det dessutom helt oblygt.

Svenska motståndsrörelsen är numera den enda kvarvarande grupperingen av praktisk betydelse i landet, vilken öppet bekänner sig till den nationalsocialistiska världsåskådningen. Det är ett tungt ansvar som både organisationens ledarskap, såväl som dess aktivister och stödmedlemmar, måste axla. Aldrig förr under historien, varken innan eller efter 1945, har behovet av dedikerad nationalsocialistiskt organisering varit så alarmerande som nu.

Men samtidigt som mörkret tätnar kring oss, så finns det onekligen ett ljus i tunneln. Så länge Norden besitter en skara dedikerade kämpar, hur oansenliga och betydelselösa de än kan tyckas vid en första anblick, så finns det hopp. Ty som vi alla vet: Det krävs inte mer än EN gnista för att en brand skall ta fart!

Väl mött, kamrater, till kampåret 2009!


  • Publicerad:
    2008-12-31 00:00