GÖTEBORG Vänsterextremisten Tor Alsén döms av Göteborgs tingsrätt för vapenbrott och brott mot knivlagen. Alsén har enlig tidigare avslöjanden en ledande position inom AFA Göteborg.

På väg hem från det vänsterextrema evenemanget ”Radikal Bokmässa” i september förra året stannade polisen ett fordon som framfördes av vänsterextremisten Tor Alsén. Alsén avslöjades 2021 som ledande i ett nätverk av brottslingar kopplade till AFA, som genomfört ett stort antal ”aktioner” för att hota meningsmotståndare och skrämma dem till tystnad.

Alsén var bland annat inblandad i flera attacker mot Exakt24-journalisten Christian Petersons hem, som Nordfront tidigare skrivit om.

Polisen valde att genomföra en PL20 (husrannsakan) i Alséns bil vid fordonstoppet och hittade då en batong och en tårgasanordning i en jacka som låg i baksätet.

Alsén har förnekat att gatustridsvapnena i bilen var hans och istället försökt skylla på att bilen ”använts av flera personer under dagen”. Detta köper dock inte Göteborgs tingsrätt som i veckan har dömt Alsén för brott mot vapenlagen samt brott mot knivlagen till dagsböter på totalt 25 000 kr, skriver Avmaskerat.