USA En 14-årig flicka var nära att kidnappas av två svarta män i ett köpcenter i Philadelphia. De två kidnapparna fastnade både på övervakningskamera och på foton som flickan lyckades ta med sin mobiltelefon.

En 14-årig vit flicka utsattes under onsdagen för ett kidnappningsförsök av två afrikaner. Incidenten skedde i ett köpcenter i Willow Grove, strax norr om Philadelphia i den amerikanska delstaten Pennsylvania.

Flickan ska ha befunnit sig på köpcentret med en grupp vänner, men av oklara anledningar lyckats separeras från dem. När hon skulle lämna en hiss möttes hon av en stor svart man som sträckte ut sin arm åt henne och erbjöd ”eskort”.

Efter att ha förklarat att hon var minderårig försökte flickan att avlägsna sig från afrikanen, som då tillsammans med en kumpan tog tag i hennes arm och försökte slita med sig henne. Efter en del tumult ska flickan dock ha lyckats slita sig loss och fly från platsen.

Abington Township Police Department har nu släppt bilder från övervakningskameror som visar de två misstänkta afrikanerna, samt en skärmdump från ett videoklipp som flickan lyckades ta när afrikanerna försökte kidnappa henne.

Khalil Evans filmades av flickan som han försökte kidnappa.

Enligt ABC News har polisen identifierat afrikanerna och gripit den huvudmisstänkte. Han har identifierats som 44-årige Khalil Evans som nu misstänks för olaga frihetsberövande av minderårig, vilket kan ge upp till fem års fängelse.

Enligt polisen har Evans ett gediget brottsregister som inkluderar flertalet vapenbrott, misshandel och terroristhot. ABC uppger att en domare så sent som förra veckan förklarade Evans mentalt kompetent att ställas inför rätta för ett vapenbrott, vilket innebär att han borde ha suttit frihetsberövad.

Just nu pågår en polisjakt efter Evans kumpan som i media kallas för ”Alex”. Samtidigt utreds minst två ytterligare incidenter från samma köpcenter där unga kvinnor utsatts för närmanden av afrikanerna.

Khalil Evans med sin kumpan fastnade på köpcentrets övervakningsbilder.