SVERIGE. I kölvattnet av en påstådd misshandel på en slöjbetäckt höggravid kvinna så har Aftonbladet publicerat en debattartikel. I artikeln skriver man hur våldet mot invandrarkvinnor ökar och att ”vita svenska män” oftast är skyldiga. Artikeln manar även svenska kvinnor till att ta på sig slöja för att visa solidaritet för muslimska kvinnor.

SlöjaI Stockholmsförorten Farsta polisanmälde en muslimsk kvinna en främmande man för att ha ryckt i hennes kläder, skrikit ”såna som du ska inte vara här” och slagit kvinnans huvud mot en bil så hon svimmade. Polisen ska inte ha dykt upp förrän efter tredje samtalet. Väl på brottsplatsen fann polisen ingenting för att kunna utreda händelsen.

Personerna bakom Aftonbladets artikel är fem muslimska kvinnor och de vänder sig till justitieministern Beatrice Ask. ”Vi kräver att Ask tillsätter en kommission för att utreda och kartlägga, samt komma med konkreta åtgärdsplaner mot de utbredda hatbrotten mot muslimer”,  skrev de.

Kvinnorna menar att hotbilden mot invandrarkvinnor har ökat på grund av att muslimer utmålas av medier och partier som ett problem för det svenska samhället. De skriver även att statsministern och andra svenska politiker borde agera med handlingskraft för att ”sätta stopp för fascismens framfart.”

Det hela avslutas med ett ”hijabupprop” där man uppmanar svenska kvinnor till att dra på sig slöjan som en symbolisk handling.

Nordfront kommer att återkomma senare med en artikel i ämnet.

Källa:
I morgon beslöjar vi oss av solidaritet


  • Publicerad:
    2013-08-19 16:38