KÄRRTORP. Åklagaren yrkar på sju års fängelse för Joel Bjurströmer Almgren som knivhögg en motdemonstrant i Kärrtorp.

hugg_en_nasse

Joel Bjurströmer Almgren och vänsterextremt klotter i Kärrtorp.

Den 15 december 2013 anordnade vänsterextremister en demonstration i Kärrtorp mot Svenska motståndsrörelsen. Aktivister från Motståndsrörelsen tog tillsammans med sympatisörer till organisationen initiativ till en motdemonstration, då man tyckte att vänsterextremisterna för en gångs skull inte skulle få stå oemotsagda.

När nationalsocialisterna gick in på torget som vänsterextremisterna samlats på började vänsterextremister kasta saker och tumult utbröt. I efterhand har sju av de nationella motdemonstranterna dömts för våldsamt upplopp. Tre aktivister i Motståndsrörelsen dömdes till fängelsestraff och fler åtal kan komma att väckas.

Ett flertal vänsterextremister är också misstänkta för våldsamt upplopp och andra brott i samband med Kärrtorp. I måndags avslutades den första rättegången mot vänsterextremisterna och åklagaren yrkar bland annat på sju års fängelse för den flerfaldigt dömda vänsterextremisten Joel Bjurströmer Almgren. Domen kommer förkunnas den 29 april.

I måndags friades fyra vänsterextremister som var misstänkta för andra brott samtidigt som två av deras kamrater dömdes till väldigt lindriga straff. Den domen har kritiserats kraftigt och åklagaren har bestämt sig för att överklaga den.

Källa:
Åklagare vill ha sju års fängelse för vänsterextremist


  • Publicerad:
    2014-04-16 13:05