Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

Aktion mot mångkulturell terror-konst i Köpenhamn

Av Redaktionen, 2018-04-03
redaktionen@nordfront.se

KÖPENHAMN. I lördags restes en staty över den svarta plantagearbetaren och terroristen Mary Thomas. Nordiska motståndsrörelsens danska aktivister utförde i morse en aktion för att visa danskarna att det finns ett levande motstånd mot galenskapen.

Mary Thomas var anställd på plantagen i den danska kolonin Sankt Croix. År 1878 ledde hon ett uppror mot hela det danska samhället genom att bränna ner stora delar av den danska byn Fredriksted. Under upproret sattes bostadshus, sockerbruk, sockerplantage och lager i brand av de svarta arbetarna. De arbetare som inte ville delta i upproret hotade Mary Thomas med halshuggning.

Då slaveriet avskaffades 30 år tidigare handlar inte historien om en slav som kämpade för sin och andras frihet utan om misnöjda anställda arbetare som hade betydligt bättre arbetsvillkor än de skulle haft om de arbetade där de ursprungligen kom ifrån.

Två afrikanska kvinnor har tillverkat en hyllningsstaty över denna terrorist som restes vid Vestindisk Pakhus i Köpenhamns hjärta i lördags. Statyn gjordes lika hög som Michelangelos klassiska David-staty som står på samma plats. Resningen av statyn hyllades av den George Soros-sponsrade organisation Black Lives Matter med en demonstration genom staden.

I morse spärrades statyn av tillsammans med ett plakat av Nordiska motståndsrörelsens danska aktivister. I ett meddelande på Nordfront.dk skriver de:

”Vi i Nordiska motståndsrörelsen motsätter oss denna subversiva och degenererade konst på dansk mark liksom systemets försök att använda Mary Thomas mordbrandsuppror på Sankt Croix för att sprida mångkultur i Danmark.”

 

 


  • Publicerad:
    2018-04-03 23:15