AKTIVISM. En grupp nationalister kapade natten mot idag Globens projektor och projicerade budskapet ”Svensk ungdom – slå tillbaka” på arenans utsida.

Under tisdagskvällen genomförde nationalister i Stockholm en spektakulär och nytänkande aktion då man kapade Globens projektor. Globen är världens största sfäriska byggnad och aktivisterna lös upp byggnadens utsida med det svenskvänliga budskapet: ”Svensk ungdom – slå tillbaka!”

Budskapet har tidigare använts av unga autonoma nationalister som bedrivit aktivism i Stockholms-området.

En film från gårdagens aktion publicerades idag på Youtube. En av aktivisterna har också kontaktat Nordfront och förklarat aktionens syfte och vilka som ligger bakom aktionen:

Aktionens syfte är att stärka kampandan och motivera alla de unga människor som redan är aktiva inom rörelsen, eller funderar på att ta nästa steg och gå från ord till handling, samt att ta död på den passiva och defensiva inställningen bland unga män.

Vi svenskar har mycket att lära av främlingarna när det gäller gängbildning och våld. Ensamma och fega har vi ingen chans mot de som är vana vid konflikter och alltid rör sig i ”gäng”.

Därför genomför vi denna aktion och många fler kommer genomföras i framtiden. Vi som genomfört denna aktion ser gärna att andra grupper hjälper till med detta. Vi har haft liknande projekt tidigare som övergivits för att lämna plats åt detta. Elevinfo.se var ett av dem, och hade liknande tema, men var mycket bredare och en aning förvirrat då vi tog upp så skilda ämnen.

Vi vill inte ta namnet ”svensk ungdom” och göra det till en ny organisation. Detta vill vi vara tydliga med. Det är en kampanj och inget annat. Det är inte den slutgiltiga lösningen på våra problem. Det är ett starkt komplement till allt annat vi gör för att besegra de som vill oss ont. Att vi använder orange färg är inte för att försöka skapa ett nytt NU. Jag antar dock att vi valt färgen av samma anledningar.

Nu utmanar vi både alla i Motståndsrörelsen och aktivister i andra sällskap att bräcka denna aktion. Inte för att det inte har skett, utan för att vi vill se mer!

Väl mött!
/Olle Andersson


  • Publicerad:
    2020-02-12 17:10