Under veckan har åtskilliga områden kring Göteborg fått ta del av det radikala budskapet från Organisationen.
På tisdagskvällen begav sig aktivister från NU-Göteborg till Näset, Önnered, Långedrag och Saltholmen för att sprida den nationella propagandan. Hundratals affischer och klistermärken sattes upp, samtidigt som flygbladet, Den amerikanska pesten spreds till hushållen.
När onsdagskvällen hade anlänt var det dags för Alingsås. Man affischerade stora delar av staden med såväl affischer i A3-storlek som A2. Många trodde att organisationens aktivitet i staden skulle minska med anledning av att gruppchefen, Daniel Kristiansson, åkte i fängelse för drygt ett år sedan. Något aktivisterna från Alingsås med råge har motbevisat. Den lokala gruppen där är både starkare och aktivare än de var för ett år sedan.
Till Kungälv anlände man till vid 18-tiden på torsdagskvällen. Utanför matvaruhuset ICA-Maxi, spred deltagarna ut sig, med såväl tidningen, Nationellt Motstånd som flygblad. Under två timmar såldes och delades propagandan ut till folket. Resultatet av aktionen var positivt. Över 500 flygblad delades ut och ett större antal tidningar salufördes. Många av de bipasserande tog sig även tid att diskutera med försäljarna, och överlag fick man uppfattningen om att de allra flesta såg Nationell Ungdoms aktivister som ett glädjande inslag i deras vardag.


  • Publicerad:
    2004-07-29 21:38