NYNÄSHAMN. Efter att polisen blivit tipsade om ett förestående bråk i Nynäshamnsområdet greps fjorton män misstänkta för förberedelse till grov misshandel. I deras bilar hittades ”gatustridsvapen” och målet ska enligt polisen ha varit ett asylboende.

nynasgardstation

Det var i måndags kväll som polisen efter tips grep fjorton polska män vid pendeltågsstationen Nynäsgård i Nynäshamn. I männens bilar fann man ”gatustridsvapen” som påkar och knivar. Enligt polis och massmedia ska dessa män ha varit ”högerextrema” och deras mål varit att attackera ett asylboende i närheten.

Obekräftade uppgifter säger dock att en kvinnlig anhörig till en av de polska männen blivit ofredad av en eller flera för henne främmande män på pendeltåget och att de fjorton männen samlats vid stationen för att hämnas.

Lars Alvarsjö, stationsbefäl i polisområde Stockholm syd, kommenterar uppgifterna så här till media:

— Det är den information vi också har fått och som vi kommer att utreda. Det är någon händelse som inte är specificerad men som rör en person som har blivit utsatt för något.

Under måndagsnatten beslutade en jouråklagare om att anhålla samtliga fjorton misstänkta för bland annat förberedelse till grov misshandel. Det är män i åldrarna mellan tjugo till trettiofem år gamla. Alla utom en är polska medborgare. Enligt polisen ska flera av dem ha arbetat i Sverige.

Källor:
”Var här för att turista”
14 män gripna – ska ha planerat attack mot asylboende


  • Publicerad:
    2016-02-10 23:10