VALET 2022 Annie Lööf anser att en regering bestånden av Socialdemokraterna, Moderaterna och Centerpartiet vore det bästa för Sverige. Detta förklarade C-ledaren i TV4:s Nyhetsmorgon.

Under måndagen gästade centerledaren Annie Lööf TV4:s Nyhetsmorgon där hon fick sätta samman sin ”drömregering”. Denna skulle förutom Centerpartiet även innehålla Moderaterna och Socialdemokraterna.

— Jag tror att det hade varit det bästa för Sverige, det hade skapat stabilitet och trygghet. Inte minst nu när vi ska ta Sverige in i Nato, säger Centerledaren och fortsätter:

— Om Magdalena Andersson efter valet kan säkerställa att hon fortsatt håller det hon har sagt hittills, att hon är öppen för att samtala med alla, även med Moderaterna, som hon också har sagt att hon är beredd att budgetförhandla med, då är det intressant för oss att fortsätta samarbeta.

Enligt Annie Lööf måste dock M-ledaren Ulf Kristersson ”klippa banden” till SD om ett sådant samarbete skulle kunna funka. Detta gör saken därmed inte särskilt trolig enligt Lööf, som beklagar sig över att ingen är intresserad av mittenpartier längre utan istället söker samarbete med det hon kallar för ”ytterkantspartierna” V och SD.