Hoppa till huvudinnehåll

Kopierat

03 Symbol/Flat/White/Swish_Symbol_White_SVG Created with Sketch.

ASAP Rocky tillbaka i Sverige – lovar gratis konsert för alla i “förorten”

Av Redaktionen, 2019-12-11
redaktionen@nordfront.se

SVERIGE. ASAP Rockys senaste Sverigebesök slutade i häktet och skapade nästan en diplomatiskt kris mellan Sverige och USA. Nu är han dock tillbaka för en Globen-spelning och har lovat att alla från ”förorten” ska få komma in gratis på konserten.

Den svarte rapparen ASAP Rocky besöker återigen Sverige. Foto: Chad Cooper (CC BY 2.0).

Det var i somras som den så kallat afroamerikanske hip hop-stjärnan ASAP Rocky besökte Sverige. Snart hamnade han i bråk med en afghan, vilket resulterade i att han kom att häktas misstänkt för misshandel. Rapparen släpptes ur häktet i väntan på domstolens avgörande, som dock dömde honom och hans livvakt för misshandeln till villkorlig dom.

Häktningen av ASAP Rocky skapade dock närmast en diplomatisk kris mellan Sverige och USA, där USA:s president Donald Trump erbjöd sig att betala för sin landsmans frihet och Sverige ambassadör i Washington, Karin Olofsdotter, tvingades avbryta sin semester för att personligen träffa flera högt uppsatta politiker i USA och svara på deras frågor om häktningen.

Nu är dock ASAP Rocky tillbaka i Sverige för en ny spelning på Globen i Stockholm. Utanför hotellet ska han ha jagats av reportrar, men vägrat svara på frågan om hur det känns att vara tillbaka i Sverige.

Tidigare har ASAP Rocky dock lovat att besöka Sveriges no go-zoner och områden ”dit polisen inte åker”. Rapparen besökte också under onsdagen en grundskola i Stockholmsförorten Husby, där han träffade invandrarungdomar.

Enligt Aftonbladet ska han också ha träffat lokala musiker och producenter och lovat att alla från ”förorten” ska få komma gratis på hans spelning.

— Jag är glad att jag är här, jag är i förorten, de kallar det ”nogo-zoner”, vi är här och kollar till ”vårt folk” och visar att vi bryr oss. Alla från förorterna kommer in gratis på kvällens spelning, ingen av er behöver betala, sade rapparen.

Exakt hur identifieringen av ”folket” från no go-zonerna ska gå till vid insläppet är dock oklart.

Källa:
Här lämnar ASAP Rocky lyxhotellet – träffar skolungdomar i Husby


  • Publicerad:
    2019-12-11 14:30