MASSINVANDRING. I måndags blev en 46-årig bosnisk IS-terrorist tagen på Malmö Airport. Han lyckades då undvika en snabb utvisning ur Sverige genom att söka asyl. Nu har det dock framkommit att mannen saknar asylskäl och han ska utvisas ur landet.

Nordfront har tidigare rapporterat om den 46-årige bosniske IS-terroristen som kom med flyg i sällskap av sina fyra barn till Malmö Airport via Turkiet. Mannen, som är ökänd som veteranjihadist, lyckades då stoppa en snabb utvisning ur Sverige genom att söka asyl i landet. Därmed lämnades ärendet över till Migrationsverket som startade en obligatorisk utredning.

Den 46-årige mannen är känd av flera säkerhetstjänster i Europa som en veteranjihadist i terrorgruppen IS och han anses vara mycket farlig. Han finns även med på Schengens så kallade spärrlista men eftersom han valde att ta sig till Sverige och sade att han ville söka asyl kunde han inte avvisas direkt. Sverige har som tidigare rapporterats fått rykte om sig att vara en säker inkörsport för terrorister, vilket förklarar varför veteranjihadisten valde att söka sig till just Sverige.

Enligt Sveriges ryggradslösa migrationslagar kan alltså inte ens en av Europas välkända IS-terrorister och veteranjihadister, som dessutom finns med på Schengens spärrlista, förnekas att söka asyl i landet.

— Det var uppenbart att han saknade asylskäl, säger Fredrik Bengtsson, presschef på Migrationsverket.

Trots att det var uppenbart att den bosniske IS-terroristen i praktiken saknade asylskäl så har nu Migrationsverket lagt resurser på att göra en utredning innan det kunde beslutas att mannen ska utvisas ut ur Sverige. Detta på grund av att den svenska asyllagen är ovillkorlig. Veteranjihadisten sitter sedan han ankom till landet i förvar och kommer få sitta kvar i förvar tills utvisningen verkställs.

Källa:
Asylsökande IS-jihadist utvisas


  • Publicerad:
    2016-06-17 10:50