VÄNSTEREXTREMISTER. Idag avslöjades att Henrik Johanssons varit inblandad i en andra otrohetsskandal som slutade med att han själv blev misshandlad och offentligt förnedrad för att därefter också dömas för olaga hot.

Ibland tjock, ibland smal – alltid otrogen.

Henrik Johansson från ”Inte rasist, men…” och podden Haveristerna har varit i blåsväder många gånger. Förra året avslöjades det att han varit inblandad i en otrohetsskandal med poddkollegan Myra Åhbeck Öhrman som han fick berätta om för sin fru när illasinnade personer kommit över informationen och hotade att läcka den.

Idag avslöjade Avmaskerat att detta inte var Johanssons första otrohetsskandal. I Myra-fallet var det Henrik som var otrogen mot sin fru, men år 2000 var det Henrik som låg med en bekants flickvän.

En dom från Hedemora tingsrätt som Avmaskerat grävt fram visar hur Henrik konfronterades av en Mattias som var arg på Henrik för att denne haft sex med hans flickvän. Efter en diskussion som eskalerade till ett bråk fick Henrik ett knytnävsslag på munnen som skadade flera av hans tänder svårt och fick honom att ramla omkull över ett bord. Andra personer ska också ha passat på att slå Henrik två gånger i ansiktet.

Efter misshandeln, som skedde nyårsnatten år 2000, polisanmälde Henrik Mattias men han ringde också upp och hotade honom två gånger. Den ena gången hade Mattias två vittnen som hörde hur Henrik hotade honom och bekräftade sitt första hotsamtal. Mattias sa också till Henrik att han inte var en riktig man som kunde stå för vad han gjort och be om ursäkt för att han varit på en annan mans kvinna. Henrik i sin tur bekräftade att han polisanmält Mattias.

Det hela slutade med att båda dömdes till låga böter och Mattias fick dessutom betala skadestånd till Henrik som plåster på såren för de trasiga tänderna som han fick gå till tandläkaren med.

Läs mer om avslöjandet på Avmaskerat.com.


  • Publicerad:
    2020-07-16 15:40