JUDEFRÅGAN. Medan Israel massmördar palestinier i Gaza och judar expropierar palestiniers bostäder i Östra Jerusalem tävlar Storbritanniens premiärminister och oppositionsledare om vem som mest kraftfullt fördömer kritik av Israel.

Israels angrepp på den palestinska befolkningen den senaste tiden har lett till kritik världen runt, även i Storbritannien.

Brittiska myndigheter kommer emellertid inte låta antisemitismenväxa och sprida sitt gift” i landet, lovar Storbritanniens premiärminister Boris Johnson.

Fler än hundra ”antisemitiska incidenter” har rapporterats i Storbritannien sedan den 8 maj, då protester mot expropieringarna av palestiniers bostäder i Östra Jerusalem började manifestera sig och israeliska säkerhetsstyrkors attacker mot området kring Al-Aqsa-moskén, den tredje viktigaste heliga platsen inom islam.

Dessutom har israeliska armén de senaste veckorna genomfört omfattande luftangrepp mot Gaza.

Enligt uppgifter från Community Security Trust (CST), som konsulterar Storbritanniens uppskattningsvis 280 000 judar i ”säkerhetsfrågor”, har antalet ovan nämnda incidenter i landet femfaldigats sedan de aktuella fientligheterna mellan Israel och palestinier blossade upp.

I söndags ska en rabbin i Chigwell, Essex, ha tillfogats huvudskador efter att ha attackerats på gatan. Polisen har gripit två män misstänkta för ”religiöst motiverat angrepp”.

Samma dag gled en konvoj av bilar insvepta i palestinska fanor runt i det judiskt dominerade områdent Finchley – och man spelade upp ”antisemitiska budskap” i högtalare.

Som om inte detta räckte har judiska ledare tvingats motta antisemitiska budskap och antisemitisk graffiti har anbringats på synagogors väggar, rapporterar CST.

Labourledaren ställer premiärministern mot väggen – angående åtgärder mot ”antisemitism”
När Johnson framträdde i parlamentet på onsdagen frågade oppositionspartiet Labours ledare Keir Starmer ut honom angående regeringens respons på ”den avskyvärda uppgången i antalet antisemitiska attacker” i Storbritannien.

Jag delar denna förskräckelse över utbrottet av antisemitiska incidenter” svarade premiärministern och försäkrade därvid att regeringen ”förmedlat det budskapet tydligt och klart till dem som är ansvariga för genomdrivandet av lagen om hatbrott”.

Som ett land och som ett samhälle…utbrister vi i detta i varje läge, att vi inte tänker låta detta rota sig, vi tänker inte låta det växa och sprida sitt gift” försäkrade Johnson.


  • Publicerad:
    2021-05-22 19:55