STORBRITANNIEN Efter massavhopp från ledande brittiska ministrar har premiärminister Boris Johnson gått med på att avgå.

Storbritanniens premiärminister Boris Johnson väntas avgå från sin post efter en lång rad avhopp från ledande ministrar. Protesterna intensifierades under veckan till följd av en mängd skandaler som omgärdat Johnson.

Det handlar bland annat om den så kallade ”partygate”, där premiärministern anklagas för att ha festat under coronapandemin. Den senaste skandalen handlar om att Johnson ska ha döljt anklagelser mot parlamentsledamoten Chris Pincher, som anklagas för sexuella trakasserier mot andra män.

Under gårdagen bedyrade Johnson att han inte tänkte avgå trots avhoppen.

— En premiärministers uppgift när det uppstår svårigheter är att kämpa vidare, och det tänker jag göra, utropade premiärministern under ett försvarstal i parlamentet igår.

Under morgonen har ytterligare 7 ledamöter avgått i protest. Det rör sig totalt om över 50 parlamentsledamöter. Enligt uppgifter till BBC vill premiärministern nu sitta kvar fram till att en ny partiledare väljs på Tory-partiets kongress i höst.

Johnson förväntas göra ett officiellt uttalande senare i eftermiddag.

Uppdatering 15:25

Johnson bekräftar som väntat under en presskonferens att han kommer att tjänstgöra som premiärminister fram till att Tory-partiet har tillsatt en ny partiledare i höst.

— Jag har kommit överens med Graham Brady att processen för att välja den nya ledaren ska börja nu, säger Johnson.