KULTURMARXISM. En ovanligt varm försommar gör att en del brittiska pojkar vill ha shorts i skolan. En skola i Oxfordshire säger nej. Om de känner sig överhettade i sina långbyxor får de bära kjol istället.

Gymnasiekille i könsneutral klädsel. Foto: MC Quinn (CC BY 2.0)

Mot slutet av förra veckan blev det ovanligt varmt i stora delar av Storbritannien. Ledningen för gymnasieskolan Chiltern Edge i Oxfordshire sade då åt pojkarna att de kan byta ut sina långbyxor mot kjol om de tycker att byxorna är för varma och obekväma. Skolan har nämligen en ny, mer strikt policy för skoluniform vilken innebär att ungdomarna endast får bära långbyxor eller kjol.

Förslaget till denna transvestism för skolans pojkar kommer sig av att föräldrar har bett att få låta deras söner använda vissa former av shorts för att de ska trivas bättre i värmen under skoltid. Men skolan säger att deras uniformspolicy är ”könsneutral”. Därför är det kjol som gäller även för de barn som kallar sig pojkar.

Det blir allt vanligare med ”könsneutrala” skoluniformspolicyer i Storbritannien som en av ingredienserna för attackerna på medborgarnas naturliga könsidentiteter och som koordineras politiskt inom EU. År 2010 introducerades en ny jämställdhetslag i Storbritannien. Lagen kräver av skolor att de skyddar transpersoner från diskriminering. Därför har transpojkar nu frihet att välja flickuniform om de vill. Detta leder till att riktiga pojkar kan skymfas på detta sätt.

120 skolor i Storbritannien rapporteras ha könsneutral skoluniform, enligt hbtp-lobbygruppen Educate & Celebrate.

— Enligt våra erfarenheter är grundskolorna snabbare med att anta [vårt program] än gymnasieskolorna. Det verkar inte finnas någon typ av skola som är mer benägen att anamma det än någon annan, och ingen särskild del av landet som är mindre eller mer benägen att göra det, säger Dr. Elly Barnes, grundare av lobbygruppen.

Källa:
No shorts please, we’re British: Oxford school tells boys to wear skirts if it’s too hot for pants


  • Publicerad:
    2018-06-05 15:45