SIONISM. Bechir Rabani hade inte ens varit död i ett dygn innan Kent och Ted Ekeroth gick till attack mot honom på Facebook. ”För att nyansera bilden av Rabani, som många nu hyllar okritiskt”, skriver Kent Ekeroth när han delar en skärmdump från Expo som hetsar mot Rabani.

De judiska bröderna Ted och Kent Ekeroth (SD).

Under natten till fredagen avled medborgarjournalisten Bechir Rabani hastigt, enligt uppgift på grund av en hjärtinfarkt. Under dagen har han hyllats på sociala medier av ett stort antal människor, vilket bekräftar bilden av en omtyckt person inom alternativmedia som haft ett stort inflytande på den regimkritiska rörelsen.

Två personer som dock inte är särskilt förtjusta i hyllningarna av Rabani är de judiska sverigedemokraterna och tillika bröderna Kent och Ted Ekeroth. Under kvällen delade Ted en skärmdump av en hetsartikel från underrättelsetjänsten Expo där Rabani attackeras utifrån sin syn på ”förintelsen” och Nordiska i motståndsrörelsen. Inlägget publicerades på Facebook med kommentaren ”Oj, visar sig att Rabani var antisemit :(” och delades sedan av brodern Kent med kommentaren ”För att nyansera bilden av Rabani, som mnga [sic!] nu hyllar okritiskt”.

Inlägget som delades av bröderna Ekeroth.

Bröderna får dock mothugg och många menar att det är osmakligt att attackera Rabani samma dag som han avlidit:

  Antisemit/blatte/svennejävel och allt vad han blivit kallad…. Låt honom vila i frid nu.
[…]
Du tycker inte det är lite smaklöst och dålig tajming att komma dragande med detta här och nu? Bechir har precis gått bort, många sörjer..Han har inte ens ens chans att bemöta detta som du/en del försöker smeta på honom här. Lågt. (Du sjönk som en sten i mina ögon i a f…)
[…]
Inte läge att tala illa om Bechir, han var engagerad i jäkligt mycket och ville bara att sanning skulle fram och lyfte fram den ”lilla” människan. Vad ni än ansåg om honom så respektera för helskotta hans bortgång, o ja, det hela är mycket skumt.

  • Publicerad:
    2017-12-15 23:50