MINNESSTUND. Under söndagen hölls det flera minnesstunder runt om i landet för att hedra den framlidne systemkritikern Bechir Rabani. Här kommer en kort sammanfattning från den som hölls i Stockholm.

På söndagen hölls det minnesstunder i flera delar av landet för systemkritikern och medborgarjournalisten Bechir Rabani som avled plötsligt under fredagsmorgonen. En av Nordfronts utsända var på plats i Stockholm där minst ett 80-tal personer först samlades vid Östermalmstorgs tunnelbanestation. Följt av fackelbärare tågade man sedan tillsammans vidare mot Humlegården och ställde upp jämte Linnémonumentet där minnesstunden hölls.


En banderoll med texten ”En hjälte är död – vila i frid Bechir” spändes upp och deltagarna tände och ställde fram medhavda ljus samt lade röda rosor framför banderollen.

Sedan hölls det två hyllningstal där talarna bland annat tog upp Rabanis kämpaglöd, hans bedrifter, hur han var en inspiration för många samt benämnde honom som ”en nagel i ögat för etablissemanget”.


Efter talen hölls det en tyst minut för att hedra Rabanis minne och avslutningsvis sjöngs nationalsången.

Sammanfattningsvis en värdig minnesstund och ett avsked för en otroligt omtyckt och betydelsefull gestalt i den systemkritiska rörelsen.


  • Publicerad:
    2017-12-18 10:00