INRIKES Under gårdagen gick Christian Peterson ut med att han spenderat två år med att umgås med Bilan Osman. Nu kommer han att avslöja en hel del information om den vänsterextrema rörelsen.

Det var under gårdagen som journalisten Christian Peterson avslöjade att han under två års tid har umgåtts med den vänsterextrema somaliskan Bilan Osman, som kanske är mest känd för sitt arbete åt Expo.

”Jag har minst sagt ´tagit en för laget´ och således fått en unik inblick i en annars ljusskygg, men skattefinansierad, verksamhet”, skriver Peterson på sin hemsida.

I artikeln skriver Peterson att Osman vid deras första möte var berusad, försökte kyssa honom och bad honom följa henne hem. Hon började också direkt avslöja detaljer om andra vänsterextremister och deras familjeförhållanden.

Under de kommande dagarna har Peterson lovat ett ”bokslut” om sin relation med Osman. Han säger sig bland annat ha material som visar hur Osman avslöjat Expos källor, bland annat information som ”avslöjar förrädare inom den sverigevänliga rörelsen”.

Petersons klipp har fått miljontals visningar på X och engagerat ett stort antal människor på både höger- och vänsterkanten. Dessutom har hans avslöjande engagerat ett antal somaliska män från hela världen. När Peterson och Chang Frick höll ett Spaces-samtal på X på måndagskvällen fick en somalisk man med brittisk accent prata. Han ”rådde” Peterson att inte mer beskriva Osman som somalier och muslim.

— Jag känner inte Bilan Osman och hennes historia. Men det finns en sak man inte leker med och det är våra kvinnor, sa somaliern.

— Du kliver utanför din komfortzon här Christian, jag vet inte varför du skrattar, det är inte roligt. Det finns såna där ute som kan reagera överdrivet. Detta är bara ett råd: Lämna saken ifred. Bli inte för upphetsad över detta.

Andra somaliska män var mindre upprörda, hävdade att Osman inte representerar somaliska värderingar och tackade Peterson för avslöjandet. Lite senare konstaterade somalierna att Osman tillhörde någon annan stam än dem och försökte därmed att förskjuta skammen till någon annan. Somalierna hävdar också att Osman har ett barn med en jude, något man lägger stor vikt vid.

Bilan Osman reagerade omedelbart på Petersons inlägg med att stänga ned sitt X-konto. Men under tisdagen dök hon upp igen och kommenterade Petersons avslöjande i en rad inlägg. Osman påstår bland annat att Peterson ”stalkat” henne och att publiceringen är en hämnd för att hon brutit kontakten med honom för tre veckor sedan.

Nordfront kommer att fortsätta att följa drevet kring Peterson och Osman, samt följa upp med de avslöjanden som kommer att publiceras under de kommande dagarna.