BARNPROSTITUTION. Ett israeliskt nätverk som misstänks vara inblandade i barnsexhandel har gripits av colombiansk polis.


De gripna judarna som misstänks ha utnyttjat barn i sextrafficking i Colombia. Foto: Colombias justitieministerium.

Nätverket som misstänks vara verksamt i colombianska storstäder såsom huvudstaden Bogotá, Medellín, Cartagena och Santa Marta drivs av fjorton judar från Israel och två colombianer. Av dessa har nu sex av de israeliska medborgarna blivit arresterade och en av de häktade inkluderar en colombiansk polis som gav hemligstämplad information till en av nätverkets misstänkta ledare, juden Mor Zohar.

Gruppens verksamhet gick ut på att förse israeliska turister, huvudsakligen affärsmän och före detta soldater, med ”turistpaket” där prostitution av bland annat minderåriga ingick. Enligt rapporter fick tonåringarna och barnen mellan 200 000 (63 dollar) och 400 000 pesos (126 dollar) i utbyte mot sexuella tjänster.

Purim-grupp
Enligt uppgifter från Ynet News blev barnen och tonåringarna till och med tvungna att gå med i en grupp på WhatsApp vid namn ”Purim”, uppkallad efter den judiska högtiden vid samma namn.

Nätverkets medlemmar står nu åtalade för mord, sammansvärjning, människohandel, barnhandel, narkotikatillverkning, pengatvätt och prostitutionsverksamhet. Bland de lokaler som medlemmarna av nätverket använde sig av inkluderar ett spa i Santa Marta, ett vandrarhem i Bogotá och en byggnad i Medellín.

Källa:
Police Nab Israeli Suspects in Colombia Child Sex Trafficking Ring (VIDEO)


  • Publicerad:
    2018-12-10 18:15