SVERIGE. Det har sedan en tid tillbaka varit känt att Centerpartiets ungdomsförbund vill legalisera cannabis. Ungdomsförbundet hade planerat att hålla kurs på Tollare folkhögskola öster om Stockholm men är med anledning av sitt ställningstagande gällande cannabis portade.

På Centerpartiets ungdomsförbunds (Cuf) förbundsstämma beslutades det att förbundet ska förespråka en reglerad försäljning av cannabis på ungefär samma sätt som med alkohol. Med anledning av detta får förbundet inte hålla den kurs och konferens som de skulle hålla på Tollares folkhögskola.

Hanna Wagenius, förbundets ordförande, säger att man respekterar beslutet men ställer sig frågande till motiveringen och uttalar sig på följande sätt:

”Vi har sedan länge en hel del andra beslut som borde vara mer kontroversiella i deras ögon. Varför har man inte reagerat på att vi vill sänka åldern för att köpa alkohol och avskaffa Systembolaget till exempel?”

Olle Rockström, ansvarig för kortkurser på Tollare folkhögskola, svarar och säger att:

”Det som är mest förvånansvärt och som inte har någon framgång för att rädda främst unga människor från missbruk och misär är legaliseringen av cannabis. De säger givetvis att de har stöd i forskningen, men man kan ju titta på vem som står bakom den forskningen.”

Källa:
Cuf och folkhögskola i bråk om knark


  • Publicerad:
    2013-05-15 20:59