INRIKES. Centerns Ungdomsförbund, CUF, ansluter sig nu till den ultraliberala frontlinjen och förespråkar att barnsex ska bli lagligt. De vill avskaffa ”byxmyndighetsåldern”, det vill säga yngsta legala åldern att ha sex vilken idag är 15 år.

Centerns ungdomsförbund vill legalisera sex med barn (skärmdump från CUF:s twitterkonto).

Idag är det olagligt att ha sex med personer som är under 15 år. Det vill Centerns ungdomsförbund, CUF, ändra på och under helgens förbundsstämma i Mora beslutades att de ska ta ställning för att slopa ”byxmyndighetsåldern”.

Sedan tidigare finns förslag från Liberalernas ungdomsförbund, LUF, om att göra nekrofili (sex med lik) och tidelag (sex med djur) lagligt. Nu ansluter sig alltså CUF till de ultraliberala idéerna och förespråkar att barnsex ska göras lagligt i och med ett avskaffande av ”byxmyndighetsåldern”.

Ida Wallinder, vice distriktsordförande för CUF i Dalarna, skriver på Twitter att barn mognar olika snabbt och att vissa är mogna nog att ha sex. Hon menar att förslaget handlar om att ”bli av med en moralkompass från statligt håll”.

Beslutet från CUF har dock fått stor kritik.

Jenny Sonesson, socionom, liberal debattör och skribent, skriver på Facebook:

Med CUFs cyniska politik blir det lättare för pedofiler att övertala utsatta barn att det är ”normalt” att ha sexuellt umgänge med vuxna. Det blir lättare för föräldrar från patriarkala hederskulturer att gifta bort sina minderåriga döttrar. Det blir svårare att döma förövare.

Källor:
C:s ungdomsförbund vill legalisera barnsex
CUF vill legalisera sex med barn: ”Det slutar med pedofili”


  • Publicerad:
    2019-08-05 11:40